Maranta MĄKA maranty TRZCINOWEJ 250g BIO skrobia

Dostępność: brak towaru
Cena: 18,99 zł 18.99
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Kod produktu: 1019

Opis

Maranta trzcinowata to naturalny zagęstnik. Jest lekkostrawną mąką skrobiową, pozyskiwaną z korzeni roślin zaliczających się do rodziny marantowatych, uprawianych w Ameryce Południowej. Mąka z maranty trzcinowatej to idealny środek wiążący, najlepszy do zagęszczania zup i sosów. Wspaniale sprawdza się jako baza do domowych budyniów, lodów, a także wypieków przeznaczonych dla dzieci. Mąka z maranty trzcinowatej to łatwo przyswajalna skrobia. Ma biały kolor, jest bezzapachowa i nie przejmuje smaku czy zapachu przygotowywanych przez nas potraw. Ma 2 razy więcej siły zagęszczającej niż tradycyjne mąki. Nadaje się doskonale do zagęszczania kwaśnych żeli i sosów owocowych. Jest również idealnym składnikiem domowych lodów. Zapobiega powstawaniu dużych kryształków lodu.

 

Mąka z maranty trzcinowatej ma ponadto bardzo korzystny wpływ na funkcjonowanie naszego przewodu pokarmowego oraz właściwą FLORĘ BAKTERYJNĄ. Podobnie jak skrobia kukurydziana, maranta jest doskonałym zagęstnikiem zup i sosów.

 

Zaleca się mieszanie mąki z maranty trzcinowatej z zimnym płynem, a następnie dodanie do gorącego płynu. Potrawę należy podgrzewać do momentu aż zgęstnieje.

 

1 łyżeczka skrobi kukurydzianej = 1 + 3/4 łyżki maranty trzcinowatej
1 łyżeczka maki pszennej = 1 łyżeczka maranty trzcinowatej
 
Wartości odżywcze (w 100g): 357kcal, węglowodany 84.7g, białko 0.3g, tłuszcz 0.1g, błonnik 3.4g.
 
Skład: 100% mąka z korzenia maranty trzcinowatej
 
 
 
 
Opakowanie: 250g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl