SERWATKA w proszku BIO proteiny BIAŁKO 500 g

Dostępność: brak towaru
Cena: 19,99 zł 19.99
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Kod produktu: 1395

Opis

Serwatka w proszku jest mlecznym produktem otrzymywanym z płynnej serwatki uzyskanej przy produkcji serów dojrzewających o naturalnie słodkim smaku. Serwatka w proszku ma wyjątkowo szerokie zastosowanie: składnik deserów mlecznych, czekolad, nadzień, polew cukierniczych, wędlin, sosów i zup, odżywek dla dzieci i preparatów „mlekozastępczych”, w produktach farmaceutycznych i kosmetycznych.
Stosowana jest także przez osoby uprawiające sport. Serwatka w proszku jest produktem bogatym w cenne proteiny, które zawierają aminokwasy niezbędne w żywieniu człowieka. Wartość biologiczna tych białek, np. albumin, jest wyższa niż w kurzym jajku.
Serwatka w proszku zawiera cukier mlekowy, laktozę, który korzystnie wpływa na trawienie, bo sprzyja dobroczynnej dla organizmu florze bakteryjnej. Według wielu dietetyków, cukier mlekowy wspomaga też przyswajanie wapnia, a to sprzyja dobrej kondycji kości i zębów.


Zastosowanie: do sporządzania napojów. Można również stosować jako dodatek do kąpieli oraz maseczek.

Sposób przygotowania: 2 łyżki stołowe serwatki rozpuścić w 200 ml ciepłej wody. Do zimnych napojów można użyć miksera lub szejkera.

 

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

 

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Skład: serwatka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

 

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1478 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 1,07 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,68 g
Węglowodany - 74,46 g
w tym cukry - 74,46 g
Białko - 12,93 g
Sól - 0 g

 

Opakowanie: 500g

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl